fredag 16 september 2016

Musiken vecka 37

Musiken har under denna vecka handlat om rösten som instrument. Hur fungerar den och hur tar vi hand om den på bästa sätt?

Detta i syfte att, precis som förra veckans hörselhälsa, ge eleverna verktyg att ta hand om sig själva och ge förutsättningar för att musiklektionerna ska kunna fungera så bra som möjligt.

Alla klasser (utom en som kommer ha det nästa vecka) har haft detta tema. I åk ett väldigt enkelt och sedan bygger jag på så att man får mer och mer.

Nästa vecka ska vi ha musikquiz i ämnena hörselhälsa och rösten som instrument. Det vill säga, frågorna i quizen baseras på det vi gått igenom på lektionerna (och som vi kan läsa om här i bloggen).

Åk 1-3 får göra detta i muntligt och i lag (som jag delar in). De ger möjlighet att diskutera både i den lilla gruppen och i helklass.

För åk 4-5 blir det individuellt, som ett enkelt prov. Har man bara hängt med på lektionerna så kommer man att kunna frågorna.

Har skickat ut sammanställning av båda lektionerna till klasslärare i åk 4-5 så att elever som inte kommer åt denna blogg har möjlighet att läsa på ändå om de vill.

Klasserna har som vanligt varit engagerade och delaktiga. Det blir många härliga samtal och intressanta frågeställningar. Eleverna delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och tankar vilket är riktigt roligt. I några klasser har det även funnits tid för att sjunga lite, så några nya sånger har vi lärt oss plus att elevernas favorit (tre norska fiskar) har blivit obligatoriskt inslag hos många klasser. Kul!



Ha nu en riktigt trevlig helg, vad den än bjuder dig på!
Med vänlig hälsning Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar