torsdag 13 oktober 2016

Att spela gitarr - Åk4 (musiklektion vecka 40-43)

Vi lär oss grunderna i att spela gitarr och börjar då med gitarrens indelning och hur den fungerar.




Så fortsätter vi med vad strängarna heter. Vi utgår ifrån en ramsa för att lättare komma ihåg och ramsan följer strängarna nedifrån och upp så det börjar med den ljusaste strängen (e och fortsätter sedan med B, G, D, A och E).


Det finns ju även olika typer av gitarrer.


Eftersom denna gitarr är gjord av trä och har ett ljudhål där det kan skapas fin akustik (fint ljud) inuti gitarrkroppen så är den ypperlig att plocka fram närhelst man vill ha en liten musikstund för sig själv eller tillsammans med sina vänner.




Den halvakustiska gitarren är ju väldigt användbar då den både kan användas som akustisk men även kan kopplas på en stor ljudanläggning om man vill det.


En elgitarr får man inte så mycket ljud av utan en förstärkare, det låter mest bara illa, så detta instrument kräver lite mer utrustning. Den har också ett hårdare ljud än de andra gitarrerna så den passar bäst i en sättning med fler musiker.



Så var det ju detta med att ta ackord på en gitarr. Det kan vara lite klurigt att nå ibland, men jag har valt två relativt lätta ackord att starta med. D och A7.




Lycka till med gitarrspelet! Fråga mig om du undrar över något så ska jag försöka hjälpa dig.

//Annika




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar